Olof Palme och M/S Estonia

 funderingar om Lisbet juni 2017

Anders Björkman

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook


Vad kan Olof Palmemordet 1986 ha med M/S Estoniaförlisningen 1994 att göra? Båda händelserna är fortfarande ouppklarade ... men det finns kanske ett samband!

En person sköts ner på Sveavägens östra, isiga trottoar utanför Tunnelgatan i Stockholm en kall vinterkväll fredagen 860228 kl. 23.21.20, dvs för >31 år sedan. Det har senare angetts att det var Sveriges statsminister Olof Palme som mördades. Han och hans hustru Lisbet hade varit på bio (Grand) och promenerade hem i nattkylan. M/S Estonia sjönk 8 år 7 månader senare.

En jämngammal namne till mig råkade bevittna dramat. Hans kamrater hade just tagit ut pengar från en bankautomat på Sveavägen kl. 23.15 och 23.16 och Anders Björkman såg litet senare tre personer på Sveavägens östra trottoar utanför Tunnelgatan varav en man verkade skjuta en annan man kl. 23.21.20 och även kvinnan, medan kvinnan bara tittade på. Skytten/mördaren försvann sedan till vänster in på Tunnelgatan. Många personer bevittnade dramat. Få ingrep naturligtvis. Själv sov jag gott efter skidåkning i franska sydalperna, där jag bor sedan 1978.

Min namne Anders Björkman tog skydd vid en dörrpost och observerade vad som hände, eller vad som inte hände. Anders Björkman gick inte fram för att titta på den skadade och undra hur han mådde. Anders Björkman gick inte heller fram till eller talade med Lisbet. Anders Björkman lär inte ha talat med en enda person under 10 minuter. Han bara stod och hängde i dörrposten. Varför inte? Själv hade jag genast lämnat platsen.

En ung kvinna, Anna Hage, reagerade helt annorlunda! Hon satt i en bil som passerade, hörde inga skott men fattade att något hänt. Hon försökte ge personen i blodpölen hjärtmassage (!).

Den skjutne låg hela tiden i sin blodpöl medan kvinnan sprang runt hysteriskt i sin kappa med skjuthål, alternativt kastade sig över personen på marken för att kyssa hans blodstänkta ansikte, har det angetts. Hon meddelade att hon hette Lisbet och att det var hennes man, Sverige statsminister, som var skjuten. Några personer inkl. Anna Hage försökte tydligen ge personen i blodpölen första hjälpen genom att rulla honom på rygg, men ingen tänkte lyfta den skadade från den iskalla gatan till ett torrare, varmare ställe. Ingen försökte lugna Lisbet och meddela att en taxichaufför som bevittnat dramat redan alarmerat riktig polis/ambulans/läkare via sin radio/telefon.

Minuterna gick! Svenskt rättsväsen och sjukvård behöver tid! Eller?

Först kl. 23.30 dök en klantig, riktig polis (ej medlem i spektaklet?) upp i en polisbil som stoppats på Kungsgatan för att återställa ordningen, dvs (1) ta hand om den skadade och spärra av brottsplatsen/blodpölen, (2) beordra andra poliser att förfölja skytten som försvunnit 10 minuter tidigare och (3) förhöra huvudvittnet som kallade sig Lisbet.

Det hela verkar ju inte riktigt klokt. En person skjuts på öppen gata i Stockholm en vinterkväll och folk bara tittar på. Det finns 100-tals teorier om vem som sköt. Här sköts ingen!

Ett par minuter senare, kl. 23.32, dök äntligen en mystisk ambulans (#951) med chaufför och sjukvårdare utan läkare upp, den skjutne lades på en bår och stoppades in i ambulansen, Lisbet hoppade in bredvid föraren i framsätet och ambulansen for iväg kl. 23.35. Det verkar inte professionellt. Vad Lisbet meddelade polisen innan hon försvann från Tunnelgatan och vad hon talade om med ambulansföraren är okänt. Lisbet vill inte höra talas om det.

Det finns 1 000-tals sidor med förhör/beskrivningar av olika Lisbet, vittnen & Co, om vad som hände de fem sekunderna kring kl. 23.21.20, men inte mycket eller något alls om, vad som hände under de tio minuterna kl. 23.22 till kl. 23.32, där den skjutne ligger i sin blodpöl och dör och väntar bli omhändertagen och ingen bryr sig om honom. Under

tio

minuter! Eller vad som hände i ambulansen.

Svensk sjukvård som bäst!

I princip finns det inga bevis att den skjutne var statsminister eller att den hysteriska kvinnan var hustru Lisbet.

Det var bara dålig, urusel gatuteater.

Senare spärrades brottsplatsen eller scenen eller blodpölen av litet grann (10x10 m eller 100 m²) och lugnet var återställt. Vittnen förhördes. Anders Björkman förhördes eller tipsade polisen. Anders Björkman åkte sedan hem och undrade vad han hade bevittnat under 20-30 minuter tre timmar tidigare. En revolution? Anders Björkman har senare förhörts flera gånger av polis men inga frågor vad Lisbet gjorde under tio minuter har aldrig ställts. Blodpölen var inte 100 m²! Inte ens 1 m²! Den var liten! Anna Hage togs direkt till polishuset för snabbt förhör och förhördes senare många gånger. Men det kan knappast kallas förhör! Polisen verkade inte intresserad av att Anna försökt rädda liv! Polisen och andra myndigheter var tydligen mer intresserade av andra saker, t.ex. att liket inte levde? Anna blev sedan tvingad att spela med i dramat vid rättegången, dvs att ha bevittnat ett mord ... fast det vara bara ett teatermord. Ingen dog! Anna fattade inte att hon utnyttjades i vilseledningen. Mannen i blodpölen var ju frisk och levande hela tiden. Det borde Anna ha fattat!

Någon brottsplatsundersökning lär aldrig ha ägt rum.

Snösvängen var tidigt i farten nästa morgon och sopade bort all is, snö, kulor och skit som hundar, mördare och folk lämnat efter sig en fredagskväll. Jag har själv jobbat i Snösvängen 1962 eller när det var? Det var en mild vinter 62 utan varken snö eller is på gator och torg. Alla Stockholms kärringar och gubbar var jätteglada. Jag var sur. Fick aldrig svänga snö!

Ambulansen #951 skulle enligt uppgift åka till Sabbatsbergs sjukhusakut ett par minuters bilväg därifrån, men den kom aldrig fram. Anledning var att en annan ambulans (!) med nummer #912 hade redan anlänt till Sabbatsbergsakuten kl. 23.31 med en skadad, halvdöd, nerblodad person på en bår eskorterad av en annan Lisbet.

Mysteriet tätnar eftersom en tredje Lisbet (sannolikt den riktiga!) anlände i polisbil till Sabbatsbergs akut kl. 23.42 och sprang in för ta hand om sin döda man - varför undrar man!

Journalisten Sven Anér har under 30 år skrivit om detta mysterium och blivit utskrattad av svenska myndigheter och media, men ... den 27 Maj 2017 verkade det som om saken äntligen skulle bedömas i en särskild utredning ... om inte 13 juni 2017 ärendet har avskrivits. Anér tror att en svensk polisman sköt och att polisen var involverad. Det ouppklarade Palmefallet utreds fortfarande av svensk polis juni 2017 i en 31-årig förundersökning och oklara uppgifter skall faktiskt klaras ut bättre sent än aldrig ... men kanske polisen beslöt att skita i jobbet som vanligt ... sedan 32 år. De var ju med i teaterföreställningen 1986.

Inte kan en hysterik Lisbet hoppa in i en ambulans med en skadad person kl. 23.35 vid Tunnelgatan med en kappa och sedan anlända i lugn och ro i en annan kappa kl. 23.42 i polisbil till Sabbatsberg, när en annan Lisbet kom dit redan 23.31 med en annan skadad och hade förhörts av en polis! Vart tog ambulans #951 med den andra skadade vägen?

Man kan läsa mer om ovan i boken "En oväntad vändning" - ISBN 978-91-7527-156-9 av Claes Hedberg 2017.

Anledningen till röran är svenskt enkel. Skottlossningen på Sveavägens östra trottoar utanför Tunnelgatan var ett teatermord regisserat av en viss Hans Holmér och hans kumpan, ambassadör Carl Lidbom med hjälp av svenska, högerextremistiska, nazistiska SÄPO-poliser ... eller vanliga poliser? ..., som alla hatade Palme, och François Mitterrand, Frankrikes president, som gärna ställde upp för Lisbet som var införstådd att spela med förstås.

SÄPO och vanliga polisen hade tränat i månader att kontrollera sambands- och ledningscentraler i Stockholm och säkra scenerna och transportlederna, så att 'skytten' kunde smita iväg, lik och Lisbetar bytas ut, mm, mm. Ingen skulle dö. Palme skulle bara förtidspensioneras på ett slott i franska Rhônedalens övre del nära Schweiz med sin senaste flickvän.

Fast det blev litet fel. Blodpölen blev för liten!

Falsk polis och ambulanspersonal i dramat och beredda att spela sin roller och ambulans (#951) anlände 7-8 minuter för sent (!) till platsen, där det levande liket fick ligga och spela död i issörjan för länge. Det och en Lisbet (båda skådisar) skulle ju då snabbt ha försvunnit därifrån i den falska ambulansen och ingen riktig, klantig polis skulle ha dykt upp. En annan, falsk ambulans med ett riktigt, stulet lik och en annan Lisbet hade ordnats, men de anlände alltså fem minuter för tidigt till Sabbatsbergs-akuten för identifiering och undersökning.

Naturligtvis har inga lik eller Lisbetar eller blodpölar identifierats varken på Tunnelgatan eller på Sabbatsberg.


Men, invänder väl nu vän av ordning, var inte en död Olof Palme ordentligt identifierad av Lisbet, sönerna och svenska regeringsmedlemmar på Sabbatsbergs sjukhus cirka kl. 02.00 den 1 mars, 1986? Vad de fick se är oklart. Det finns inga bilder av liket före och efter rengöring av blod, mm. Det finns inga bilder av liket senare i en öppen kista innan locket skruvas fast som är seden i Frankrike. Sådana bilder skulle störa Lisbet. Jag antar Lisbet meddelade alla besökare att hon, Lisbet, sett sin döde Olof ... och att det räckte. Typiskt svenskt. Den riktiga Lisbet var ju införstådd i det hela.

Hursomhelst, brottet eller vad det var - teatermordet! - skulle utredas och herr Holmér utsåg sig själv, mha den nye statsministern, till chefsutredare där han och hans kumpaner kunde förfalska tider och förhör som de ville. Lätt som en plätt. Massor av folk hade sett en person skjutas på Tunnelgatan och det uppgavs det var Palme. Det räckte. I Sverige gör folk vad de blir tillsagda. Lisbet? Ingen frågade henne hur hon kunde flyga runt i Stockholm!

Holmérs kumpan Lidbom fick senare bli chef för SÄPO och kunde där ta bort alla dokument som avslöjade teaterföreställningen.

Annan intressant läsning är sid 129 i boken:

"När Estonia sjönk 1994 omkom 63 poliser. De deltog på en konferens ombord på färjan. Fartygsolyckan blev ett dråpslag mot Palmeutredningen, vilket inte framkommit i media. Dammegård (2016) är övertygad om att flera av de omkomna poliserna hade kunskaper som skulle kunat avslöja osanningar kring Palmemordet. Dykare som varit nere i djupet och studerat fartygsskrovet har fått munkavle sedan de upptäckt ett stort uppfläkt hål under vattenlinen på styrbords sida. En kraftig explosion hade långt innan fartyget fick slagsida, hörts av besättningsmän och passagerare. Explosionen är enligt dykarna orsaken till att Estonia kantrade och sjönk. Fartyget måste helt enkelt ha utsatts för sabotage. ... Ansvariga politiker har gjort allt för att dölja detta faktum."

En hypotes är att för att bli av med alla polismedhjälpare till teatermordet på Palme 1986 och undvika utpressning och läckor var att helt enkelt sänka M/S Estonia 1994 med poliserna ombord. Om ni tror att det är osannolikt betänk att 45 andra oklara mord och dödsfall är förknippade med teatermordet på Palme 1986 (sid 123 i boken ovan). Det är förenat med livsfara att leva i Sverige. Vilken tur att jag inte gör det. Fy fan vilket land.

Om ni undrar hur Claes Hedberg fick reda på ovan, är det enkelt och svenskt. Claes har en vän, CL, i svenska vårdhemsbranschen som tar han om kriminellt belastade, mentalt störda personer, som istället för att låsas in i fängelse, bor i egna rum med egna möbler i vårdhem på landet, där de kan komma och gå som de vill ... allt på skattebetalarnas bekostnad.

I detta fall gällde det Lennart, en kriminell extremist/terrorist utan vänsterarm, som besökte SÄPO:s i Norrköpings kvällskurser i terrorism och blodpöler 1985/6, när han inte bodde flott hos CL i Valdemarsvik.

Den 27 februari 1986 rymde Lennart från vårdhemmet, men ringde CL kl. 06.00 den 1 mars 1986 och meddelade stolt att det var han, Lennart, som mördat Palme i Stockholm! CL fick naturligtvis en chock. Han hade ju meddelat kriminalvården, eller vad man kan kalla den, att Lennart hade rymt från vårdhemmet ... men den hade skrattat och tyckt att Lennart nog kommer tillbaka när pengarna är slut. Inget att oroa sig för. Lennart fångades naturligvis in ... och dömdes att bo på ett annat vårdhem.

Många vittnen hade faktiskt sett Lennart springa runt i centrala Stockholm, när teatermordet ägde rum. Lennart hade fått nys om Palmespektaklet i Norrköping där SÄPO tränade och ... ville spela huvudrollen i Stockholm. SÄPO och Holmér var inte glada. De hade ju en annan mentalt störd A-lagare för den rollen. Så det meddelades CL att Lennart faktiskt hade alibi för mordnatten. Holmér hittade på att Lennart suttit på krogen hela kvällen. Typiskt svenskt. Vittnen som sett Lennart fick veta att de var idioter.

Hur kommer detta spektakel att sluta? När Lisbet är död, kommer nog hennes barn att meddela att det var teater 1986. Så det är bara att vänta ett tag. Estonia? Vraket ligger ju där det ligger sedan 1994. Det är bara att dyka ner och inspektera styrbordsidan under vattenlinjen för eventuella skador. Jag ställer gärna upp som dykledare. Kostnadsfritt.

 

Tillbaka till Heiwa Co start sida
Tillbaka till Heiwa Co Estoniasida